Dat het zomer is, is niet te missen. De zon schijnt volop en deze week is de temperatuur zelfs zo hoog gestegen, dat het de 40 graden aantikte. We vonden het daarom een mooie reden om deze zondag de ‘zelfzorg op zondag’ aan de hitte te wijden.

Zelfzorg van Naomi:

Depressie dacht het vandaag van me te kunnen winnen. Toch besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en met @stronglikeafighter en Nugget richting de supermarkt te wandelen. Daar kocht ik heerlijke verse producten om vervolgens langs de grachten weer naar Kenza haar huis te wandelen. Eenmaal aangekomen, maakte ik dit heerlijke gerecht en aten we dit heerlijk in het avondzonnetje op het balkon.

Fuck you depressie

Naomi 2-0 Depressie

Zelfzorg van Suus:

Warme temperaturen ga ik goed op, maar deze zomer ben ik zwanger en ik merk dat het weer érg van invloed is op mijn lichamelijke gesteldheid. Snel een bonkend hoofd, hoofdpijn en misselijk (en die misselijkheid was juist net op z’n retour!) 
Ik blijf dus deze dagen zoveel mogelijk binnen, drink om het uur een glas water, doe een ice-pack in mijn nek en een koud washandje op mijn hoofd en als dat niet genoeg is mijn voeten in een ijskoud voetenbadje. 
Donderdag bedacht ik me dat we een lekker fris 50-meter zwembad in ons dorp hebben, dus daar heb ik dan ook de hele middag ingelegen! 
Zaterdag, gisteren dus, deed ik een rondje in het centrum van mijn woonplaats samen met mijn man. Ineens kwamen we spontaan op het idee om lekker te lunchen aan een Fries meertje. Er stond ontzettend veel wind, dus dat zat érg fijn daar (en het eten was ook top!). 

Zelfzorg van Bernice:

Met de hitte buiten, tikt mijn huis binnen al snel 29,5 graden. Altijd nog minder dan buiten, maar het voelt zo benauwd. Ik heb mezelf op de bank geïnstalleerd met een liter water en mijn favo foodie op dit moment; een smoothiebowl. Dan appt een van mijn lieve vriendinnetjes of ik iets doe. Al snel besluiten we samen ergens in de stad wat te drinken. Een terrasje pakken met dit weer is perfect, zolang de zon niet hard aanwezig is.

Nadat we heerlijk op het terras zaten, hebben we besloten ergens een heerlijke homemade ijsthee te kopen om mee te nemen. We stranden met onze ijsthee bij de fontein waar we onze voeten en benen in het water zitten. Heerlijk is het, het water aan onze benen en zo nu en dan spat het water van de fontein die stroomt, boven op ons.

Voor Vos thuis, heb ik een roze coldpack liggen. De warmte voor hem is daardoor wat dragelijker. Eerst moest hij er niks van hebben, maar heus vind hij het heerlijk nu. Lekker tegen de kou aanliggen.

Zelfzorg van Shirl:

Joejoeeeeee. Terwijl jullie dit lezen ligt mijn telefoon al een paar dagen in de kast, thuis, terwijl wij op de camping zijn. Mijn broertje kan gelukkig op Sem en ons huis passen, daardoor kunnen wij 1,5 week genieten. Terwijl ik dit schrijf is het al 28 graden binnen en ik weet dat het vandaag 40 graden kan worden. Welke gek gaat nou juist vandaag de tent opzetten? Wij! Ik kocht gisteren een bikini broekje voor 90 cent bij de Hema en hijs mezelf en mijn (door medicatie) dikkere lichaam in een bikini straks en duik het zwembad in. Denk ik. Schijt hebben aan hoe ik eruit zie is deze week mijn zelfzorg. Ik weet dat ik weer ga afvallen zodra ik deze medicatie minder, ik weet dat gewicht maar een getal is en dat uiterlijk vertoon veel minder belangrijk is dan oprecht geluk. Dus ik gun ons en mezelf een fijne vakantie, in welke staat mijn en ons lichaam ook mag zijn. We matter.

Wat een hitte hè, warmterecord na warmterecord. Hoe heb jij jouw hoofd koel gehouden en voor jezelf kunnen zorgen?

Fijne zondag!

Liefs van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *