Iedere week schrijven we wéér een ´zelfzorg op zondag´. Ik blijf me verbazen over het feit dat we momenten kunnen vinden, om tijd te maken voor ons zelf. Okay, de ene keer gaat dat makkelijker dan de andere, maar ze zijn er wel.
En geloof me, we blijven de ´zelfzorg op zondag´ ook gewoon met je delen, om iedere keer wéér inspiratie te geven. Om misschien net dat stukje duisternis onderuit te kunnen trappen of de lichamelijke pijn wat dragelijker te maken. Want door met elkaar ideeën te delen, hebben we uiteindelijk een bizar lange lijst waaruit je een fijn moment kunt kiezen, als het even moeilijk is.
Dus, als je onze blogs op zondag leest en je denkt ‘hey, dit is precies een zelfzorg moment wat ik ook zou kunnen doen’, schrijf ‘m dan op in een boekje en verzamel alle momenten. Maakt het voor zware momenten zoveel makkelijker.

Zelfzorgmoment van Anne:
Mijn zelfzorg van deze week is dat ik heb geprobeerd mijn rustmomenten te pakken tussen alle drukte door. Mijn leven stond afgelopen weken nogal op z’n kop door allerlei mogelijke veranderingen, en de onduidelijkheid daarover liet mijn hoofd behoorlijk overlopen. Toch kan ik met momenten de rust wel vinden, door bijvoorbeeld een stuk te gaan wandelen en te genieten van alle mooie dingen die ik om me heen zie.

Zelfzorgmoment van Suus:
Inmiddels is het laatste trimester van mijn zwangerschap aangebroken en ik merk dat er enorm veel vermoeidheid me zomaar opeens kan overvallen. 
Iets waar ik moeite mee heb en dom doorga, maandag en dinsdag raakte ik dusdanig vermoeid dat ik alleen nog kon slapen. Inmiddels de overige dagen besloten om tussen de middag dan maar ook lekker op bed te gaan liggen en slapen. 
Mijn lijf kan niet meer bijbenen wat mijn hoofd wil. 
Daarnaast heb ik de knoop doorgehakt vanaf 1 december mijn taken tijdelijk neer te leggen bij de radio waar ik vrijwilligerswerk doe. 

Zelfzorgmoment van Bernice:
Mijn week begon erg gezellig samen met Shirl bij de Ikea waar we samen uren aan de blog hebben gewerkt. We dronken heel veel koffies en genoten van een lekker taartje.
Op donderdagavond hield ik een spelletjesavond. Een tijdje terug waren we een Escaperoom bordspel begonnen en nu wilden we deel twee graag afmaken. We hebben vol verbazing het spel gespeeld. We moesten raadsels oplossen met een kubus, kaarslicht en heel veel hersenspinsels.

Vrijdagavond bestond ineens ook uit een spelletjesavond. Wat zo bijzonder was, was dat vrienden van mij een aantal mensen bij elkaar had getrommeld en we elkaar niet kenden. Zo aten we eerst met elkaar en hebben we daarna uren spellen gespeeld. Hoe later het werd, hoe minder helder en hoe minder we ons aan de spelregels hielden. Het is voor herhaling vatbaar!

Zelfzorgmoment van Shirl:
Kopjes koffie, dat waren deze week mijn zelfzorg momenten. Ik dronk er heel wat samen met Bernice om de week goed te beginnen. Even met deze lieve collega aan het werk was fijn, het maakte mijn hoofd even leeg en ik zou het zo elke week willen doen. Werken met Bernice was voor mij dus super fijne zelfzorg!
Na maandag zette ik deze koffie gewoonte voort en zo dronk ik er heel wat, samen met Bas, afspraken en alleen, koffie to the max!
Vandaag kwam mijn nieuwe verzwaringsdeken, precies op een goed moment want het gaat in mijn hoofd even heel slecht en mijn lichaam neemt dat fijntjes over.
Nu kan ik fijn onder een zachte verzwaringsdeken liggen, eentje die nog zwaarder is als wat ik had, het is zo fijn!

Zelfzorg moment van Casdoman:
Tja hoe zorg ik voor mezelf? Eigenlijk sta ik hier niet zo bij stil. Maar nu ik erover nadenk, zijn er veel momenten die ik hier onder kan plaatsen. Dan pik er 1 uit die ik regelmatig doe. En dat is met Floris, onze drentsche patrijs hond. Heerlijk met hem het mooie Twentse landschap in, een uur of 2 lekker rond struinen, geen mens tegenkomen, alleen Floris en ik, koppie helemaal leeg. Na zo’n wandeling is de batterij weer helemaal opgeladen.

Zelfzorg moment van Bas:
Ik maak af en toe een tekening of kleur er eentje in. Dit is erg ontspannend en het helpt mij om even tot rust te komen in drukke tijden. De tekeningen bewaar ik altijd en ook deel ik graag het resultaat met anderen. Hier gebruik ik dan meestal Instagram voor.

Ook het maken van een afspraak bij de huisarts kan ik noemen als een zelfzorg momentje. Normaal stel ik dit uit of af. Ik denk altijd: gaat wel weer over, heb er geen tijd voor en of valt wel mee, is niet nodig. Maar dit keer werd ik overtuigd om toch te bellen.

Af en toe even een goede bak koffie is ook een zelfzorg momentje. Daar kan ik van genieten.

Zelfzorg moment van Rina:
Terwijl ik terugblik op de afgelopen week en mij bedenk wat een emoties mij zoal zijn overvallen, is het niet zo vreemd dat ik nu aan het dissociëren ben.
Twee weken geleden kreeg ik te horen dat een dierbare vriend ernstig ziek is en op korte termijn komt te overlijden. Aan dezelfde nare ziekte als waar mijn eigen broertje, nu bijna 22 jaar geleden, aan is overleden.
Een rollercoaster aan emoties racen door mijn lijf.

Afgelopen dinsdag ben ik samen met mijn jongste dochter afscheid van hem wezen nemen. Nou ja afscheid, ik weet na al die jaren nog steeds niet zo goed hoe je dat moet doen.
Ik zag het verdriet van mijn vriendin en haar dochter en ik merkte dat ik niet goed bij mijn eigen verdriet kon komen. Alsof mijn onbewuste vond, dat ik geen recht had om deze emoties te mogen voelen.

Op het moment dat deze blog online komt zal hij hopelijk verlost zijn van zijn pijn en rustig zijn ingeslapen. Hij heeft er namelijk voor gekozen dat het dit weekend moet gaan gebeuren.

Nadat wij bij deze vriend vandaan kwamen, moesten wij nog door naar de verjaardag van een nicht die deze dag 45 lentes jong geworden was. Hoe tegenstrijdig kan het leven zijn?

Omdat zowel mijn dochter als ikzelf even tijd nodig had om alle emoties een plek te geven, stelde ik voor om een tussenstop te maken bij Dunkin Donuts op Utrecht centraal. Dat hoefde ik zoals jullie zullen begrijpen geen tweede keer te vragen.

We kozen ons meest favoriete donut uit en bestelden er nog een Latte Machiatto met extra hazelnootsiroop bij.

Dat noem ik nou zelfzorg!

Zelfzorg moment van Anouk:
Deze week stond erg in het teken van zelfzorg. Er zijn knopen door gehakt, goede gesprekken gevoerd, ik ben bij de fysio geweest voor mijn schouder/rug die al tijden vast zit en ik heb een verwijzing naar een psycholoog gevraagd. Het afgelopen jaar was niet bepaald een fijn jaar, wat ik absoluut niet had verwacht en alles wat er is gebeurd, geeft me toch de nodige klachten. Verder heb ik gezorgd voor nog wat kleine zelfzorgmomenten, door veel te lezen in mijn tijdschriften, met m’n bulletjournal bezig te zijn geweest en samen met vriendlief een spelletje op de wii te spelen. Daarbij had hij ook een heerlijk kopje zen thee van pickwick gezet. Tijdens een heerlijk warme douche met een douchegel van Therme-Finn Sauna waan ik me even heerlijk ontspannend in de sauna in plaats van mijn eigen badkamer. 

Wat was jouw favoriete zelfzorg moment afgelopen week? Deel het met ons, misschien kunnen we elkaar inspireren!

Liefs van ons allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *