ZELFZORG Zelfzorg op Zondag 2020

Zelfzorg op zondag #34

De kruidnoten liggen weer in de winkels en wel vlakbij de herfst thee; een teken dat de herfst er weer aan komt. Een seizoen dat voor velen als fijn wordt ervaren maar tegelijkertijd ook pijnlijk kan zijn. Wij hopen dat je ook in deze tijden goed aan jezelf blijft denken en nooit vergeet dat jij het waard bent om goed voor te zorgen. De afgelopen week hebben wij onze favoriete zelfzorg momenten weer bij elkaar verzameld, lees je mee?

Zelfzorg van Suus:

Sinds gisteren ben ik op vakantie met mijn man en de kleine.
We gingen er vanuit dat er handdoeken in het huisje zouden liggen. Maar helaas.
Zo gingen we de volgende ochtend vroeg naar de plaatselijke bekende warenhuis en kochten we handdoeken.
Aangezien het vakantie is – en we thuis geen bad hebben – kocht ik er een bruisbal bij.
Zodra de kleine in bed ligt, ga ik heerlijk languit!

Zelfzorg van Lisette:

Mijn zelfzorg bestond deze week uit opletten met allws wat ik eet. Zorgen dat ik genoeg eiwitten binnen krijg. En even echt goed voor mn lijf zorgen.
Wat afvallen en een gezondere levenstijl.
Nou kocht ik wel ewn zakje kruidnoten.. Voor de kids. Mijn ultieme verslaving. Net als Shirl haha
Maar ik heb er wel geteld 3 gegeten. Ipv een hele zak! Whoop whoop.
Verder heb ik heerlijk genoten van mn mannen harem en zijn we even een weekendje gezellig bij mn schoonvader in Leiden. Vanavond maar even een lekker warm bad nemen als ik weer thuis ben als afsluiter van het weekend en volgende week hopelijk met mn lush bestelling 😍

Zelfzorg van Shirl:

De afgelopen week bestond voor mij voornamelijk uit bekkenpijn en proberen daar nog zoveel mogelijk mee vooruit te komen. Ik nam een paar keer een lekker warm bad en genoot dat de pijn een beetje minder werd op die momenten, heerlijk! Door dat de pijn zo erg is besloot ik ook dat het nu écht tijd is om, om hulp te vragen dus dat deed ik. Makkelijk was het niet, maar ik kan het mij ook niet veroorloven om instant over mijn lichamelijke grenzen heen te gaan en straks wéér in een rolstoel te belanden. Na deze mijlpaal (dat was om hulp vragen wel een beetje namelijk) genoot ik van een film avond met ons gezin en… TRUFFEL KRUIDNOTEN!! ❤️❤️

Zelfzorg van Freedom:

Ik begon de week op zondag met het maken van een planning in mijn mascha planner. Dat geeft mij rust,structuur,duidelijkheid en overzicht.Het leek een rustige week te worden met dagbesteding,therapie en daarnaast de standaard dingen als huishouden. Maandag was een relatief drukke dag. Ik starte de dag met dagbesteding waarin ik een memorie spel verder afmaakte. Tussendoor had ik een beeldbel afspraak met mijn behandelaar. Het was een goed en fijn gesprek.Smiddags toen ik naar huis fietste ben ik heel erg hard gevallen met de fiets. Voor mij was dat enorm schrikken. Gelukkig heb ik niks gebroken en ben ik er vanaf gekomen met een paar flinke kneuzingen,blauwe plekken en flinke spierpijn.Mijn val zorgde er voor dat ik het de rest van de week enorm rustig aan moest doen en er vervolgens van mijn planning niet veel terecht kwam.Halverwege de week had ik ook nog een beeldbel afspraak met de psychiater. Ook dat was een fijn en goed gesprek. Al vond ik het wel moeilijk dat er een medicatieverandering kwam. Mijn grootste angst is aankomen door medicatie en dat wil ik eigenlijk niet. De apotheek ligt vlak bij het park dus ik besloot lopend te gaan om mijn medicatie op te halen. Ik spotte zelfs nog een heel lief konijntje,die ik het liefst had willen adopteren.
Vrijdag kwam er een blog van mij online. Ik ervaar dat doorgaans als een heel spannend moment. Toch merk ik steeds meer dat schrijven me veel inzicht en groei in mijn proces biedt. Ik begin door het schrijven dichter bij mezelf te staan en hardnekkige patronen te doorbreken. Een stap waar ik trots op kan zijn en waar ik positiviteit en kracht uit haal.

Zelfzorg van Miranda

Mijn week begon met spullen opruimen van de vakantie. Afgelopen woensdag kwam Ingenborgh langs en wat was het gezellig! Ik kreeg een melkopschuimer van haar en zo kon ik een heerlijke cappuccino voor ons maken voor bij de heerlijke donuts die zij voor ons had meegenomen, een zelfzorg moment voor twee. Gisteren was het eindelijk zo ver, ik ging een tattoo laten zetten voor mijn verjaardag, oh wat ben ik daar trots op en blij mee! 

Zelfzorg van Loes

Deze week stond voor mij om het kader van rustig aan doen, even de rem erop. Nieuwe onderzoeken, slechte uitslagen en gewoon dood op.
Hoe vervelend ook, het hoort erbij.
Nu het savonds weer eerder donker wordt geniet ik er echt van om weer meer sfeer te creëren met kaarsen in huis.
Na een heftige vrijdag avond met paniekaanvallen, een goed gesprek en de steun van een lief iemand die mij daardoor heen sleepte, heb ik verrassend goed geslapen. Voor het eerst in tijden. En daardoor ook weer heerlijk kunnen genieten van een goede boswandeling zaterdag ochtend.
Heerlijk even uitwaaien en opladen.
Doet een mens goed!

Zelfzorg van Ingenborgh

Deze week was een drukke maar fijne week vol Zelfzorg.  Zo ging ik dinsdag lekker lunchen met mijn vriendinnetje en dronk ik woensdag koffie met mijn MJZENV vriendinnetje Miranda! We wisten via app en bellen zowat alles van elkaar maar hadden elkaar nog nooit gezien in het echt dus dat was gezellig. Ook kocht ik deze week een noise cancelling koptelefoon. Echt Zelfzorg to the max! Wat ben ik blij met dat ding. Zoveel meer rust in mijn hoofd. Vrijdag besloten we heel spontaan te gaan gourmetten een hele fijne avond met mijn man. Zoals “vroeger” genoten we van lekker eten en dronken we wijntjes. Deze week deed ik ook nog kleine dingen aan Zelfzorg. Zo bestelde ik heerlijke bruisballen voor in bad (can’t wait to use them) en stak ik elke dag mijn geurbrander aan. Fijne geuren doen mij zo goed.  Fijne zondag allemaal lieve mensen geniet ervan. 

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met zelfzorg toch? Daarom deze week een v.i.p bijdrage van de jongste zelfzorg deelneemster ooit 😉

Zelfzorg van Suuz

Vannacht had ik een logeerpartij met mijn grote broer en toen vond ik het véél te gezellig om te gaan slapen. Vanmorgen moest ik met mama en Luca mee naar de stad en kocht ik van mijn gespaarde centjes een Barbie en daarna renden we samen door de nieuwe fontein die bij het gemeentehuis staat, super leuk om te zien hoe erg mama schrok toen we helemaal nat waren! Mama uitlachen is óók zelfzorg toch? Voor mij wel in elk geval!! Toen we thuis kwamen ging ik in bad en deed ik mijn nieuwe pyjama aan, cool is hij hè? Daarna bouwden we een hut in de woonkamer waar papa en mama niet in mochten komen. Dit was zo’n indrukwekkende dag dat ik tijdens de film besloot een dutje te doen, want slapen in bed is zooooo 2019!!

Hoe zag jouw favoriete zelfzorg moment eruit afgelopen week? Neem jij de tijd om extra lief voor jezelf te zijn?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *