Iedere week delen we onze zelfzorg momenten met jullie. We hopen dat het motiverend en inspirerend voor je werkt. Zelfzorg hoeft niet heel ingewikkeld. Als je je er maar bewust van bent.
Op een drukke dag toch nét even in de pauze een wandelingetje maken en met aandacht om je heen kijken, als je ziek thuis bent je fijnste pyjama of shirt dragen, je favoriete thee drinken, een powernap, nee zeggen tegen een ander of even een lekker een tijdschrift lezen. Noem maar op.

Vandaag delen we wederom onze fijnste zelfzorg momenten van de afgelopen week. Lees je mee?

Zelfzorgmoment van Fanteality:

Ieder jaar voor mijn verjaardag geeft mijn vriend mij een weekendje weg cadeau. Thuis heb ik geen bad, maar het hotel waar we verblijven kiezen we er op uit dat het wel een bad heeft. Het is traditie in dat weekend om een bruisbal te kopen bij de Lush. Normaal doe ik dat eigenlijk nooit. Ik vind de lush heerlijk maar erg duur, maar het hoort bij de zelfzorg van zo’n weekend om daar niet mee te zitten

Dit jaar koos ik voor de Deep Sleep met echte Lavendel en Kamille er in. Het bad werd dieppaars en rook heerlijk. Een nogal decadente zelfzorg deze week dus, heerlijk!

Liefs Sarah

Ultieme zelfzorg: In het hotel in bad met een lekkere bruisbal

Zelfzorgmoment van Suus:
Mijn dag begon gehaast, de avond er voor kon ik heel moeilijk de slaap vatten vanwege verdriet en herbelevingen. Wel geslapen, maar met veel herbelevingen en nachtmerries. Ik werd angstig en bezweet wakker. Sleepte mezelf onder de douche en wilde mijn ontbijt overslaan.

Uiteindelijk mezelf toegesproken dat ik niet zonder ontbijt de deur uit ga. Als ik niet gegeten heb is dat geen goed begin van de dag, loop ik nog meer achter de feiten aan en voel ik me gewoon lamlendig.
Ik besloot om één van mijn favoriete ontbijtjes te maken: Vers fruit met nootjes en yoghurt. Binnen een minuutje klaar en kost niet heel veel van mijn tijd om op te eten. Goede zelfzorg dacht ik zo 🙂

Zelfzorgmoment van Stigmalia:

Ik merkte dat er behoorlijk de klad weer in kwam met de zelfzorg. Bij
anderen ben ik een overbezorgde moeder, maar voor mijzelf was een
paracetamol innemen al te moeilijk. Ik ben mijn zelfzorg maar bij gaan
houden in mijn bulletjournal.
Een bulletjournal is een combinatie tussen planner, to do list en dagboekje in. Ook kun je er lekker in tekenen.

Door een blessure aan mijn scheenbeen moet ik letterlijk op de rem trappen. Of was het figuurlijk? Letterlijk doet pijn nu. Ik doe alles op de fiets, zelfs mini stukje naar de supermarkt en m’n been ligt de hele dag hoog en vaak moet er ook ijs op en paracetamol in. Niet in m’n been gekkies. Kan 6 weken gaan duren.
Daar bovenop is mijn kat nu ook al een week mank. Samen gezellig mank. Zijn achterpoot is gekneusd of verstuikt.  Geen idee wat er gebeurd is. Sem
heeft niks gebroken, maar was wel enorm geschrokken!

Mijn favoriete zelfzorg deze week was op donderdag. Ik was al de hele week thuis vanwege mijn pijnlijke been en mijn ouders zijn anderhalve week op vakantie. Best saai dus! Gelukkig komt m’n begeleidster 2 keer per week langs, toch nog wat aanspraak!
Donderdag ben ik lekker in de zon gaan zitten met een zooi aardbeien, selderij en chippies. Daarna ben ik lekker lang in bad gegaan met een meditatie op. Goed voor m’n been, lichaam en geest.


Zelfzorg moment van Shirl

Zaterdagochtend waren Bas en de kinderen er niet en had ik alle tijd om weer een beetje aan mezelf te werken, zelfzorg inlassen dus! Ik heb eerst alles opgeruimd en schoongemaakt beneden want ik kan absoluut géén rust nemen als er een bende om mij heen hangt.
Na het schoonmaken heb ik mijn pillen netjes op tijd genomen, heb ik op de bank gelegen met een goede serie (en mijn eenhoorn ❤️), heb ik wat gegeten, mijn haren gekleurd, mijn favoriete dekens in de was gedaan, in de hangmat gehangen, een halfuurtje geslapen en wat social talk gehad op WhatsApp. Voor mij was dit genoeg zelfzorg in een paar uur tijd, wat jullie?

Zelfzorg moment van Bernice:

In mijn eentje heb ik in een week een oceaan kunnen vullen aan tranen. Daar waar mijn binnenwereld al op zijn kop stond, verdween afgelopen dinsdag ook nog eens de grond onder mijn voeten vandaan. Wolf, mijn konijn, die ik bijna drie jaar bij mij heb gehad, heb ik moeten laten inslapen.
Hij was degene momenteel waar ik voor uit bed stapte. Mijn tranen werden gevangen door hem. De dagen hadden ineens veel minder betekenis en helemaal het zorgen voor jezelf maakte even niets meer uit. 

Alle ochtenden lag ik zo lang in bed dat het middaguur aantikte. Tot m’n ambulant begeleidster kwam. We kletsten, ik vond het zo moeilijk om hulp toe te laten. Mijn deur van gevoel open te zetten. Maar eindeloos in bed liggen, niets willen en nooit meer de deur uitgaan zou ook niks oplossen.

Toen zij kwam met dat ik haar voor 14:00u moest laten weten waar ze me mee kon helpen, besloot ik dat het samen sporten mij lucht zou geven. Dan deed ik iets waar ik mijn hoofd in kon legen en dan was ik de deur uit.

Eenmaal samen in de sportschool was het best fijn. Dat ik alles opnieuw alleen wilde doen, moet ik echt gaan loslaten. Niet makkelijk, wel waardevol. Het fijne aan dit, was dat ik nu een succeservaring had en dus hopelijk de volgende keer sneller hulp vraag zonder dat er in m’n hoofd een enorme strijd is! 

Wat was jouw favoriete zelfzorg moment deze week?


Liefs van ons allemaal

Suus | 31 - Woont in Friesland | vriendin - vrouw - tante - zusje Schrijft graag | Doet het liefst alles achter de schermen | Houdt van indie/alternatieve muziek - gaat graag naar concerten | Zwanger van onze eerste | Heeft haar eigen webshop: www.postvansuus.nl

Eén gedachte over “Zelfzorg op zondag #5”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *