Jeetje. Dit was me ons weekje wel zeg. Veel van ons hebben het zwaar, moeilijk en kunnen van gekheid niet bedenken wat zelfzorg ook alweer is. Juist daarom vind ik het mooi om deze week even te reflecteren op hoe het gegaan is. Wat zijn onze favoriete zelfzorg momenten juist wanneer het zo moeilijk is?

Het favoriete zelfzorg moment van Bernice:

Met de zon op m’n gezicht, wandel ik heerlijk door m’n stad heen. Ik zwier rond in m’n veel te grote maar fijne jurk. Ik kocht ‘m bij een heel erg vintage winkeltje en dat maakt ‘m zo tof! Soms vind ik het heerlijk om door de stad te wandelen, mooie plekjes te vinden en toffe foto’s te maken. En zo deed ik dat dan ook met een lief vriendinnetje. We maakten onze dag compleet door een heerlijke smoothiebowl te maken en eindeloos te kletsen.
Heel veel andere zelfzorgmomenten vond ik moeilijk te vinden. Er zijn veel moeilijke momenten geweest en daarin heeft Vos me heel erg gesteund. Hij heeft eindeloos bij me in bed gelegen, op de bank en hupste elk moment door het huis achter me aan. Lief dotje die hij is! Dat zijn voor mij wel momenten die ik onder zelfzorg versta, want toelaten dat hij bij me wil zijn en liefde geeft.

Het favoriete zelfzorg moment van Anouk:

Deze week heb ik een aantal zelfzorgmomentjes gehad, maar mijn fijnste momentjes waren van afgelopen weekend. Zaterdagavond was het tropical night in Hengelo. Op zich viel deze best tegen door het weer, maar ik had eindelijk weer sinds lange tijd met mijn vriendinnen afgesproken. We zijn heerlijk wezen eten en hebben vervolgens een rondje gelopen door de stad om te kijken of het echt zo rustig was…ja dus. Daarna hebben we de avond afgesloten met een kop koffie of thee en een heerlijk ijsje. Het was ondanks het weer een heel gezellige geslaagde avond! Zondag ben ik met vriendlief naar de grootste rommelmarkt van Nederland geweest. Drie kilometer aan kramen! Ik kon mijn geluk niet op en heb er hele leuke dingen gescoord en het weer was ook nog eens heerlijk! Woensdag werd ik snipverkouden  en donderdag begon het al meer op een griep te kijken. Ik ben maar vroeg naar bed gegaan, nadat ik onder een warme douche mijn luchtwegen een beetje vrij had gestoomd. Dampo op, warme kruik erbij, neusspray en keelsnoepjes binnen handbereik en vroeg slapen. Het deed z’n werk, want vrijdag voelde ik mij al een stuk beter.

Het favoriete zelfzorg moment van Shirl:

Jeeeeeeeeeej het is zondag!! Ik kijk al een paar dagen uit naar deze dag want ik heb afgelopen week samen met Bas besloten dat we even een nachtje samen in een hotel gaan verblijven. Eventjes weer Bas en Shirl en niet alleen maar papa en mama of zorgvrager en mantelzorger. Vandaag gaan we genieten van een wellness hotel en morgen gaan we (als alles goed gaat!) Met z’n tweeën naar mijn lieve insta vriendinnetje Anne en baby Kees. In de afgelopen week ben ik zelden lief voor mezelf geweest maar wat ik naast dit nachtje weg wel super tof vond was een bestelling plaatsen bij Evelief en het allerleukste was dat ik er nog een kadootje bij kreeg ook!

Het favoriete zelfzorg moment van Naomi:

Het is zwaar

De periode waar ik doorheen ga ervaar ik als behoorlijk pittig. Het moederschap, het huishouden, sociaal contact onderhouden, de verhuizing en dan ook nog het dagelijkse dealen met de cptss en depressie is niet niks. Het is veel en dat voel ik ook.
Ik ben erg moe en slaap slecht. Mijn spanning zit al hoog bij het wakker worden en de dag beginnen is dus al een hele klus.

Afgelopen week sprak ik af met Bernice. Omdat ik een onwijs slechte avond, nacht en ochtend had gehad wilde ik onze afspraak toch afzeggen. Ik appte Bernice en vertelde dat het niet goed ging. “Kom toch maar, het is oke” was haar antwoordt. En dus verzamelde ik al mijn moed en kracht bij elkaar, nam een douche en stapte op de fiets.

Bij aankomst ben ik op de bank geploft om daar vervolgens niet meer vanaf te komen. We luisterden naar wat muziek, keken een film en er werd heerlijk voor me gekookt.

Achteraf gezien ben ik blij dat ik tóch gegaan ben ondanks dat alles in mij schreeuwde niet te gaan. Het was fijn om even niet alleen met de ellende te hoeven zijn. En daarom hoop ik dat jij, net als ik, het soms even aandurft om niet alleen te zijn in je strijd.

Het favoriete zelfzorg moment van Bas:

Zware week, dagen. Het leek wel een eeuwigheid. Stuff in m’n hoofd die mij kwelden. Malen de hele nacht door. Wallen tot m’n ballen, op zoek naar wat lichtpuntjes. Af en toe wat gedichten schrijven hielp een beetje. Maar voor deze week is mijn zelfzorg moment denk ik wel het boeken van een nachtje weg met z’n twee.

Het idee kwam niet van mijzelf, maar van mijn supervrouw. Geweldig idee, net wat ik en misschien wel wij nodig hebben. Even een stapje opzij zetten. De passen op de plaats maken. Lekker rustig even niks moeten. Ik denk echt dat het m’n hoofd gaat kalmeren.

Ook ‘s avonds even gamen hielp wel voor wat afleiding en samen met vrouwlief wat series kijken. Dat hebben we nog het meeste gedaan.

Sem vond de serie niet zo boeiend

We hopen dat je ook deze week weer wat hebt aan onze zelfzorg momenten. We zouden het erg leuk vinden als je ons laat weten of het jou mogelijk inspireert en wat jouw favoriete zelfzorg moment was de afgelopen week.

Dikke knuffel van ons allemaal! Nog maar 164 dagen tot kerstmis jongens, joe joe!

Founder van #maarjezieternietsvan. Moeder van 2 kinderen, vrouw van de liefste, baasje van een Golden retriever (Sem) Naast mijn chaotische gezinsleven ben ik ook nog in het bezit van veel te veel diagnoses, een heus pretpakket waar ik graag over schrijf. Ik haat taboes en stigma's en krijg jeuk van burgerlijke dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *