Wat een heerlijkheid om te bedenken dat we iedere week weer een zelfzorg op zondag kunnen uploaden. Het is zo fijn om dit met een team van mooie mensen te doen en door elkaar inspiratie te krijgen hoe je ook kunt doen aan dat stukje zelfzorg. Ik hoop dat jij door dit te lezen iedere week, steeds meer dat stukje zelfzorg gewoon kunt maken. Want het is onwijs belangrijk dit door je week heen echt erbij te laten horen.

Zelfzorg van Suus
Samen met mijn meneertje ben ik een paar dagen in Heidelberg voordat we weer naar München gaan. In München woont mijn broer en gaan we op mijn neefje van 6 maanden passen.Het is een goede keus geweest om even een paar dagen samen te zijn. De stad is erg leuk en gezellig en het is mooi weer. Daarnaast is het een tijd geleden dat we echt even samen weg waren. Ik ben wel erg moe steeds, dus mijn zelfzorg bestaat uit af en toe even op een bankje zitten om uit te rusten en wat water te drinken én om in het appartement waar we verblijven even een powernap te doen. Gisteravond hebben we nog een tijd op een leuk terrasje gezeten en dronk ik deze super lekkere choco-espresso.

Zelfzorg van Anouk
Met enige regelmaat heb ik een enorme chaos in mijn hoofd. Ik denk dat iedereen met een druk bestaan dat wel heeft. Maar doordat ik ADD heb en ik ook hoog sensitief ben, moet ik extra opletten dat ik niet te veel prikkels om mij heen heb en niet te veel MOET doen en MOET onthouden. Vorig jaar ben ik daarom begonnen met een bullet journal bijhouden. Een soort van dagboek, agenda, to do lijstjes en harde schijf op papier voor alles wat ik wil onthouden (maar niet in mijn hoofd). Ik heb dit maanden lang met veel plezier gedaan en kon er naast mijn overvolle hoofd, ook mijn creativiteit in kwijt. Maar de laatste tijd begon het bullet journal steeds meer te voelen als moeten. Elke maand moest ik er weer in verwerken, elke maand moest ik op tijd zijn. En de laatste tijd lukte dat gewoon niet, waar ik mij dan weer aan irriteerde en onrustig van werd. Dat was nou net niet de bedoeling… En dan puilde dat ding ook nog eens helemaal uit en lagen er altijd een heleboel knutselspullen door elkaar heen op de eettafel. Prikkels all over!Dus van de week heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb mijn knutselpapier uitgezocht en gekeken wat ik nu echt gebruikte. De rest kunnen de kids weer mee knutselen. Zij blij, ik blij. De rest van het knutselspul ligt weer netjes opgeruimd op de plek waar het hoort.Ik heb een map gekocht, zodat ik er losse pagina’s in kan maken en eruit kan laten als het grandioos mislukt ;). Wat direct de uitpuilende en uit elkaar vallende bullet journal oplost. Zo kan ik ook eenvoudig het systeem in mijn bullet journal aanpassen als het me toch niet bevalt. Eindelijk weer rust in mijn hoofd en niet het gevoel dat ik er mee bezig moet.

Zelfzorg van Bernice

  Rond mij hupst een ontzettend vrolijk konijn. Vos vraagt heel veel aandacht en precies op het moment dat ik in tranen op de bank lig, merk ik dat ik hem aandacht geven heel moeilijk vind. Maar voor ik het weet, springt Vos op schoot en gaat languit liggen. Ik geloof dat hij helemaal snapt wat ik nodig heb. 
Naast dit moeilijke maar fijne moment had ik afgelopen week ook besloten dat het tijd werd om een van mijn fijne bezigheden te doen. Mijn lijf was vermoeid, mijn hoofd net zo. Hoe graag ik dan ook ga sporten, dat was verre van wat zou lukken. Ik besloot de keuken in te duiken en even heerlijk iets te bakken. Daarna heb ik er een goed kop thee bij gepakt en een stukje van m’n eigen baksel gegeten. Tegenwoordig doe ik dit een stuk minder omdat in de keuken staan even niet een van m’n favo bezigheden is. Sterker nog het is nu even ‘noodzakelijk kwaad’. Maar proberen om datgene wat ik fijn vond , weer terug proberen is toch iets wat ik graag wil doen!

Zelfzorg van Shirl:

Oh oh, heb ik nou zomaar een week overgeslagen? Oops! Sorry mensen. De afgelopen weken ging het alles behalve goed met mij. Niet alleen de nieuwe medicatie deed teveel met mijn hoofd, ook de sociale plicht had me in zijn macht en daarnaast wou ik continue (lees: 24/7) bereikbaar en beschikbaar zijn voor iedereen die ook maar iets met onze site te maken heeft. Ik sloeg door in het ‘zorgen’ voor anderen en denderde compleet over mijn eigen grenzen heen, alsof ik die niet had of heb. In de afgelopen 2 weken heb ik verplicht een stapje terug moeten doen, niet alleen in de sociale plicht die ik voel(de) op whatsapp, ook in mijn bereikbaarheid omtrent de site. Ik mag van de behandelaar 24 minuten per dag actief achter de laptop bezig met de site en mijn mail en daarna is het klaar voor die dag. Ook moet ik nog (steeds) beslissen op welke dagen ik helemaal niet beschikbaar ben op whatsapp of de mail. Dat laatste daar ben ik nog niet over uit maar daar ga ik van de week over nadenken. Voor nu is het denk ik al heel wat dat ik een stap terug heb gedaan en dat neem ik deze week dan ook als mijn zelfzorg moment. Liever 1 stap terug dan doen alsof alles wel goed gaat. Dan maar even minder sociaal.

Zelfzorg van Anne

Mijn zelfzorg van deze week is dat ik mezelf een dag rust gunde in een drukke/emotionele periode. Uitslapen, kleuren, en vooral niks moeten van mezelf. Een dagje schijt hebben aan gezond eten, sporten, wandelen en alle andere dingen die op een hoop momenten goed voor me zijn, maar waar ik nu even geen zin in had. Verder nog veel meer zelfzorg gehad deze week, zoals afspraken afzeggen waar ik echt even geen energie meer voor had. Daardoor toch vrij rustig mijn week door kunnen komen 🙂

Zelfzorg van Stigmalia

Deze week heb ik extra veel aan zelfzorg gedaan. Vorige week voelde ik mij geestelijk niet zo goed, omdat ik de laatste tijd nog vermoeider ben dan normaal en weer veel kwakkel. Ik ben begonnen in m’n eerste bulletjournal. Het geeft mij veel overzicht in wat er de komende week op de planning staat en ik kan er m’n creativiteit op los laten. Ook op dagbesteding ben ik met wat nieuws bezig. Klei. Vind ik best pittig, omdat er best veel handelingen bij komen kijken en de keramist op vakantie is. Heb nog maar 2x eerder een blad schaal gemaakt. Nu ben ik al aan m’n 3e schaal bezig zelfstandig! Super trots op.Ook ben ik thuis weer lekker aan het knutselen en schilderen geslagen. Zit nog steeds met de blessure aan m’n scheenbeen en verveel mij best vaak. Goede afleiding is het! Ik hoop dat jullie lezers ook een fijne week gehad hebben. Wat hebben jullie aan zelfzorg gedaan? Sta er eens bij stil, dan zul je zien of het voldoende is of misschien te weinig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *